Tre millioner får mindre i pension end de tror

Der er rigtig mange danskere, der sparer penge op til, når de går på pension, og det er en rigtig god ide. Til gengæld er der også rigtig mange danskere, faktisk tre millioner for at være helt præcis, der ikke aner hvor meget de faktisk ender med at have, når de forlader arbejdsmarkedet.

Og desværre er det sådan, at rigtig mange af de mennesker, går langt mindre end det, de rent faktisk går og tror, at de har sparet op til. Det skriver Politiken i deres avis torsdag.

Den helt store forklaring skal findes i, at pensionsbranchen benytter sig af forældede prognosemodeller, der ikke længere passer til den pensionstype, som de fleste danskere indbetaler til i dag. Finanstilsynet har været ude med stor kritik, da det stiller forbrugerne i en ret usikker position.

Som resultat af det, har pensionsbranchen nedsat et udvalg, hvor CBS-professor Jesper Rangvid er formand. Det udvalg vil de den løbende uge være klar med nye beregningsmodeller, som pensionsbranchen allerede fra nytår vil kunne benytte sig af, og dermed give deres kunder mere korrekte forudsigelser.

Det vil især være en ubehagelig overraskelse for mange unge mennesker, der har troet, at de ville have langt mere at gøre godt med, når de trak sig tilbage.

”Forudsætningerne for afkast af opsparingen i fremtiden vil være lavere. Det betyder alt andet lige også, at den forventede pension bliver mindre. Men vi skal passe på ikke at gøre folk urolige. For de fleste bliver det ikke meget voldsomme ændringer,” lyder det fra Jesper Rangvid til Politiken.

Boligkøb kan give mere til pensionen

Hvis man ikke mener, at den traditionelle opsparing ved at putte penge over på en pensionsopsparing giver helt nok, så er der andre metode til at booste sin opsparing på.

Blandet andet viser det sig, at det kan give op mod 500.000 kroner ekstra til sin pension, hvis man vælger at investere i en lejlighed i stedet for at putte pengene på sin pensionsopsparing.

Det kræver dog, at man benytter sig af den smarte forældrekøbsfinte, hvor man selv flytter ind i boligen, inden den skal sælges. Det vil betyde, at der ikke skal betales ligeså meget i skat.

Samtidig viser boligmarkedet, at priserne kun er på vej en vej frem, og dermed kan der være en gevinst på ekstra 500.000 kroner til ens pensionsopsparing, hvis man altså vælger at investere.

Det er dog ikke alle, der har råd til at investere i ejendom i øjeblikket, men det er der heldigvis gode råd for. Læs mere her, hvor du kan få et stort overblik og et rigtig godt tilbud på et lån, så du kan realisere din drømmebolig og dermed sikre dig en højere pension i fremtiden.

Du kan følge og "like" os her:

Efterlad en Kommentar