RKI er danske låntagers værste fjende

RKI er danske låntagers værste fjende

Sponsoreret indhold

RKI (Ribers Kredit Information) er landets største skyldnerregister og danske låntagers værste fjende. Der er nemlig et utal af konsekvenser ved at stå registreret somdårlig betaler.

RKI og Debitor Registret er nogle af de registre, som man skal holde sig ude af, hvis man gerne vil låne penge i fremtiden. Som registrant vil du nemlig, med høj sandsynlighed, blive afvist, medmindre du finder en virkelig barmhjertig låneudbyder.

Du kan ikke låne eller købe ting på kredit

RKI bliver, såfremt du bliver registreret, din værste fjende, idet registreringen betyder, at du ikke længere vil kunne låne penge eller købe ting på kredit. Dette vil du ikke have mulighed for de næste fem år, medmindre du betaler din gæld ud. Fem år uden mulighed for at låne vil formentlig ramme dig hårdt, hvis du er vant til at optage lån, når det hele brænder på økonomisk.

Det tager låneselskaberne under ét minut at finde ud af, om du står registreret eller ej. De har nemlig mulighed for at slå dig op i registret, når de er bekendt med dit navn og personnummer. Bliver de gjort opmærksom på, at du allerede skylder penge væk til andre låneselskaber og / eller virksomheder inden for den finansielle sektor, så vil de næppe gå med til at udstede et lån til dig. Du kan dog være heldig at blive benådet.

At du fremadrettet ikke kan låne penge er kun en konsekvens. En anden er, at du ikke kan bestille hverken tv-pakker, mobilabonnementer eller andre abonnementsbaserede produkter. Her ryger altså endnu en meget vigtig frihed. Opsummeret har det mange konsekvenser at blive stemplet som dårlig betaler.

RKI er næsten altid en hindring

Lån penge trods rki er umuligt i 9 ud af 10 tilfælde. Du kan som udgangspunkt kun få lov at låne penge, hvis du låner med en medansøger, som har tjek på økonomien. Det kræver dog, at vedkommende er villig til at kautionere for dig. Som kautionist løber man en stor risiko, hvorfor de fleste vil forholde sig kritisk over for dette.

RKI er altså ikke altid en hindring, selvom de fleste registranter oplever at få afslag gang på gang. Det er hårdt at opleve så mange afslag, men det er ikke desto mindre en situation, som man selv har sat sig i. Er du træt af at føle dig uønsket, når det drejer sig om lån og kreditkøb, så råder vi dig til at lægge en plan for, hvordan du kan blive gældfri.

Hvorfor er jeg blevet registreret?

Du er blevet registreret som dårlig betaler, fordi du ikke har overholdt dine økonomiske forpligtelser. Det forholder sig dog ikke sådan, at man straks bliver registreret, blot fordi man har glemt at betale én regning. Typisk får man tilsendt en betalingspåmindelse efterfulgt af op til 3 rykkere. Med andre ord får man mange chancer for at betale det skyldige beløb. Griber du ikke disse chancer, så er risikoen for, at du havner i landets største skyldnerregister stor.

RKI indeholder i skrivende stund omkring 210.000 registreringer. Du er altså langt fra alene om at bære titlen dårlig betaler. At mange andre befinder sig i samme båd gavner dog ikke din situation.

Du kan følge og "like" os her:

Efterlad en Kommentar