Økonomistyring – Budget og opsparing – Det er nemmere end du tror

budget og opsparing

Har jeg styr på min økonomi? Det spørger mange sig selv om. Svaret er ofte at det har de, sådan da. Faktisk er det kun 65% af de adspurgte, der har styr på sin økonomi i sådan en grad at de formår at spare penge op til det der virkelig gælder: Livet.

Hvis du ser denne video

https://www.youtube.com/watch?v=ODOrUFgPLpA

Så får du et meget ærligt indblik i hvorfor du skal lave det du gerne vil og hvorfor det er ok ikke at tjene flere penge end naboen. Hvorfor? Fordi det er fuldstændig ligegyldigt. Livet er så kort at du skal spørge dig selv om hvad der er vigtigst.

  1. At tjene mange penge i et job du hader eller ikke er glad for?
  2. At tjene mindre men nok til livet i et job du elsker?

De 3-4 minutter videoen varer, giver dig et stort indblik i hvor meget tid du smider væk på at arbejde. Typisk bruger du årene fra du er ca. 20 til dug er 65 på at arbejde, minimum halvdelen af dagen du er vågen. Faktisk er tættere på 2/3 dele af tiden. Altså bruger du 2/3 af tiden i 45 år på at gå på arbejde og tjene penge. Penge er nødvendige – ingen tvivl om det, for ellers lever man ikke.

Spørgsmålet er bare om du lever bedre ved at have flere penge. Hvis du lever for weekenden og hader mandagene, så har du det forkerte job.

Sig op. Find dig et nyt – også selvom du skal lave noget andet.

Få styr på økonomien først

Inden du hovedkulds kaster dig ud i opsigelser og sætter dig ud i garagen for at opfinde en flyvende tallerken, så tag et kig på din økonomi.

Få styr på dit madbudget. Her kan du ofte sparer 1000-2000 kr. hver eneste måned, bare ved at handle anderledes ind.

Kig derefter på dine TV pakker, Streamingtjenester og mobilabonnementer. Bruger du dem til fulde eller kan du skære ned? 72% bruger ikke mere end 10 kanaler i sit abonnement. Resten er bare ”godt at have til en regnvejrsdag”

Lån til mulighederne – i en god økonomi

Har du ikke mulighed for at sige dit job op, fordi springet er for stort, så husk at nyde livet. Det er så vigtigt at du lærer dine børn at de ikke skal leve med et job de hader. De skal gøre det de elsker, men du skal også lære dem at alt er med måde og at man selv står til ansvar for sine handlinger.

Hvis du vil låne penge til forbrugså kan du gøre det på en side som home-banker.dk, hvor du også får hjælp til at lave budgetter, få styr på dine konti og ikke mindst kan regne ud om du har råd til lånet.

Når du har lagt budget eller kigget på om der er råd, så husk at leve. Ikke kortsigtet, men på lang sigt. Kan du købe dig ud af nogle gamle dårlige vaner så gør det – Liv livet.

Du kan følge og "like" os her:
2

Efterlad en Kommentar

De Nødvendige felter er markerede*