Hvorfor er økonomistyring så vigtig i erhvervslivet?

Sponsoreret indhold

Balancering af dine økonomiske behov hjælper dig med at sætte fokus på din virksomheds succes.Nednefor ser vi nærmere på nogle af de centrale begreber.

Fordele og ulemper ved økonomisk styring

Økonomistyring af din lille virksomhed omfatter mere end bare at kunne afstemme din virksomheds konto. Du skal styre din økonomi, så du ikke overskrider budgetterne, og derved bliver du forberedt på alle udgifter samt fortjenestefordelinger. Dine økonomiske ledelsesmæssige ansvar påvirker alle aspekter af din virksomhed. Et selskab, der sælger godt, men har dårlig økonomistyring, kan sagtens mislykkes – og vil i reglen også gøre det!

Anlægsinvesteringer

Du køber aktiver for at skabe indkomst. Aktiver kan være fysiske ting, som huse, biler, anlæg, maskiner med meget mere. Alle dine økonomiske overvejelser af investeringsudgifter skal balancere det beløb, som aktivet vil producere med det beløb, det vil koste. Hvis du styrer dine investeringer effektivt, vil du ikke overstige budgettet ved at låne for meget for aktiver, som ikke giver tilstrækkelig indkomst til at retfærdiggøre udgiften.

Økonomistyring for den lille virksomhed

Operative kontanter

Du skal styre dine pengestrømme, så du altid har nok til rådighed til at betale for leje, telefon, forsikring, løn og forsyninger. Det betyder, at du skal se fremad og se, hvornår dine tilgodehavender skyldes, og sammenlign det med forfaldsdatoen for dine udestående regninger. Du kan styre din pengestrøm ved at forkorte den tid, du giver kunderne til at betale, og ved at genforhandle forfaldsdatoer med leverandører. Hvis du undlader at styre pengestrømmen effektivt, kan du muligvis ikke betale omkostninger og holde din virksomhed i drift.

Sænkning af udgifter

Et af dine økonomiske ledelsesansvar er at holde omkostningerne så lave som muligt. Du kan bede leverandører om lavere priser, reducere antallet af medarbejdere, du bruger, reducere energiforbruget og køb forsyninger i løs vægt. Hvis du ikke overvåger og styrer omkostninger, skal din virksomhed altid øge salget dramatisk for at betale stigende udgifter.

Skatteplanlægning

Dine økonomiske forvaltningsopgaver omfatter planlægning af skatter. Dette indebærer at sikre, at du har kontanter til rådighed for at betale skønnede skatteudbetalinger til tiden og også timing dine indkøb af større aktiver for at opnå den maksimale fordel. Hvis du f.eks. ved, at dit nuværende skatteår ikke kræver en tung skattebetaling, men næste år vil du kunne udsætte køb af større aktiver indtil næste år, når du skal bruge afskrivningen mere. Manglende planlægning af skatter og maksimering af fradrag kan få din virksomhed til at bruge mere, end nødvendigt på skat.

Kommentarer

  1. Hej

    Vi går i 9. klasse og skriver opgave om økonomistyring. Vi vil høre, om vi godt må kopiere noget af din tekst til vores opgave?

    1. Send mig venligst en mail på admin@okonomiplus.dk

Skriv et svar