Hvordan adskiller en økonomisk controller sig fra en virksomhedsrevisor?

Sponsoreret indhold

Forskellen mellem en økonomisk controllers rolle og en virksomhedsrevisor er en af ​​skala snarere end af omfang.

Mens virksomhedskonsulenter er forbundet med mindre virksomheder og har tendens til at arbejde alene, findes økonomisk controllere i større virksomheder og har tendens til at lede et hold.
Opgaverne for begge roller er imidlertid stort set ens. Hvorimod en controller ofte har ledelsesansvar også. 

Hvad er en økonomisk controllers opgaver?

En økonomisk controller er finansdirektørens eller økonomichefens næstkommanderende. De er ansvarlige for virksomhedens regnskabsaflæggelse, som f.eks. månedlige, kvartalsvise og årsregnskaber. De forvalter alle selskabets transaktioner, fra “betalingspligtige” lønninger, fra konti til almindelig operationel finansiering. En controller har dermed en meget tung post i enhver virksomhed. Det der også er interessant i denne forbindelse, er netop lønudbetalingerne. For alle ansatte er det er must, at der er styr på den del, men for mange virksomheder, er det en tung post der virker meget “besværlig” og ressourcekrævende. Derfor rådgiver jeg altid mine kunder til at få sig et godt lønprogram, der kan anvende til at styre deres udbetalinger med. Jeg plejer at anbefale Proløns lønprogram. Det er markedets mest brugervenlige (2017) og sparer virkelig meget bøvl i virksomhederne. I akn læse mere om deres program her. Et lønprogram hjælper ganske enkelte kunderne til at få styr på lønudbetalingerne.

Hvilke erfaringer og kvalifikationer er nødvendige for at blive økonomisk controller?

Som ledende rolle vil økonomisk controllere have brug for mange påviselige erfaringer inden for både økonomi og ledelse.

De fleste vil have en relevant grad inden for et emne som matematik, økonomi eller erhvervslivet samt have afsluttet deres regnskabskvalifikationer.

Hvilke færdigheder har en økonomisk controller brug for?

Dette er en rolle, der kræver en afbalancering af den økonomiske forvaltning af et selskab med beslutningstagning på det allerhøjeste niveau.
Som det kritiske led, der binder økonomi til hele topledelsen, skal du være en god kommunikator og forstå hele virksomheden, ikke kun indefra din egen afdeling.

Alle controllere har tunge uddannelser bag sig, hvor de bruger computere til at kunne lave budgetterne.

Din rolle er at sikre, at konsekvenserne af dine rapporter er klare for alle, og at hver afdeling forstår, hvordan dens bidrag påvirker virksomhedens overordnede strategi og mål.
De tal, du rapporterer, skal relatere direkte til at forbedre ydeevnen og levere mål, som er fastsatte.

Dette er en af ​​de største udfordringer, som finanscheferne står over for i dag: behovet for at lede deres afdeling ud af back-office og opmuntre andre afdelinger til aktivt at arbejde i partnerskab med dem. Det betyder, at en økonomisk controller har brug for stærke lederegenskaber, interpersonel stil og mere end et strejf af karisma.

Behovet for partnering betyder, at økonomisk controllere skal udføre deres økonomiske og yderste tekniske rolle inden for hele forretningsmiljøet. De såkaldte bløde færdigheder er lige så vigtige som de hårde tal. Det glemmer mange virksomheder desværre ofte! Og det koster altid i sidste ende på bundlinjen.

Mens økonomiens stigende centralitet skaber udfordringer, skaber det også muligheder. Økonomisk controllere er mere efterspurgte end nogensinde før.
Da flere virksomheder søger at integrere finansfunktionen som en strategisk del af deres vækstplaner, er der mere efterspørgsel efter dem, der effektivt kan udfylde denne rolle.

Det er ikke bare kun det faktum, at økonomistyringsjobs bliver mere udbredt. De tiltrækker også større vederlag, mere ansvar og en højere kaliber af ansøgere. Ofte ser man højtuddannede personer med tunge økonomiuddannelser bag sig, som ansøgere som en controller.

Skriv et svar