Ferskvandsbiologi og forretninger – Vælg korrekt udstyr til vandsport

Sponsoreret indhold

Sådan vælger du en våddragt til svømning og triathlon

Hvis du er ny til åbentvand-svømning – (evt. i ferskvand, eller havvand) eller triathlon, så er chancerne at du vil blive konfronteret med spørgsmålet om, hvordan man vælger den rette våddragt.

Og når du bruger tusindvis af kroner på noget, der kan påvirke din svømning så meget, er det vigtigt at tage det rette valg.

Våddragter fås i alle størrelser!
Våddragter fås i alle størrelser!

Selvom du lejer en våddragt ved en konkurrence, kan det resultere i værdifulde sekunder – eller minutter – tabt, hvis du laver det forkerte valg.

Så før du dykker ind og investerer i den tyndeste, letteste eller dyreste våddragt, så tag et kig på vores tips til, hvordan du vælger din næste våddragt.

Hvis du har venner med en lignende form og størrelse som dig, der ejer en våddragt til svømning, kan du måske spørge dem pænt om du kan prøve deres.

4 tips til at vælge en våddragt

Det skal selvfølgelig siges, at din våddragt skal være behagelig. Svømning i åbent vand kan være udfordrende nok, da det med en dårlig våddragt bogstaveligt talt trækker dig tilbage.

1) Fleksibilitet på de rigtige steder er også afgørende. Når du har din våddragt på, så prøv at øve nogle armtag og stræk dig mod loftet. Du bør være i stand til, at bevæge dine arme uden meget pres på dine skuldre.

Hvordan ved du, om en våddragt har den rigtige pasform? De vigtigste kontaktpunkter er omkring håndled, nakke og ankler.

2) Håndleddet skal være i overensstemmelse med din krop. Som din arm skubber gennem vandet, vil du ikke have koldt vand, der skyder op på armen. Dette vil medføre træk, og en dragt fyldt med vand, og våddragten virker ikke optimalt.

3) Halsen skal svare til nakken og være så tæt som muligt uden at føle, at du bliver klemt. Igen, hvis det er for løst, vil vandet skyde ned gennem dragten, og våddragten virker ikke korrekt.

Tilspidsede ben ned til anklerne sikrer et mere strømlinet kick.

4) Den fjerde ting at overveje, når du vælger din våddragt, er det anvendte materiale, som normalt afspejles i prisen.

Med hensyn til ydeevne skal du søge en dragt med så meget gummi versus materiale (neopren) som muligt. Der vil være forskellige kvaliteter af gummi (som også vil påvirke prisen), men jo mindre materiale jo bedre. Materiale på ydersiden af ​​en våddragt er tungt og vil opsuge vand over tid.

Få dig dog det rigtige udstyr - til en god pris!
Få dig dog det rigtige udstyr – til en god pris!

Søger du nogle af de mest populære våddragter på markedet, så se disse våddragter fra Sailfish til svømning og triathlon.

Våddragter til Triathlon
Få det rigtige udstyr, når du dyrker vandsport!

Skriv et svar