Få økonomien på rette kurs i din virksomhed

Sponsoreret indhold

Som nyopstartet virksomhed, skal der tit og ofte holdes mange bolde i luften, ligegyldigt hvilken type af virksomhed, man kører. Her er ting som økonomi, regninger og bogholderi generelt, noget af det, som kan komme til at skabe mest frustration, hvis ikke man er vant til det.

Dog er der nogle simple ting man kan gøre, for bedre at kunne overskue den økonomiske del af virksomheden.

Planlægning, struktur og orden

En generel hovedregel, hvis du gerne vil styre din økonomi selv, er, at du skal sætte dig grundigt ind i, hvad det kræver af dig. Inden du kommer for godt i gang med virksomhedsopstart, kan det være en god idé at undersøge, hvilke økonomiske aspekter man skal være opmærksom på.

Dette kan være alt fra moms, til ting der bør trækkes fra i SKAT, samt lønudregninger, udgifter og meget mere.

Vil du stå for økonomien selv, kan det være en god idé fra starten at have en god struktur i dine papirer, og notere ned, hver gang selv en lille regning skal betales.

Få hjælp til økonomien med en bogholder

Som virksomhedsejer har man ofte et hovedfokus, man gerne vil fokusere på – altså hele grunden til, man i sin tid har startet virksomheden. Derfor kan mange synes, det er surt arbejde, selv at skulle bruge meget tid på papir- og talarbejde.

Her er der heldigvis hjælp at hente. Som virksomhed har du mulighed for at hyre en bogholder, der kan få den daglige drift til at køre rundt i forhold til økonomien, eller som kan komme i ny og næ og klare regnskabet.

En bogholder er en person, der har til opgave at udarbejde regnskabet i de enkelte virksomheder. Dette er ofte en person, der har en kortere uddannelse, som eksempelvis økonomielever eller kontorelev.

Det kan være rart at hyre en bogholder, da man ud over at slippe for regnskabsopgaverne, også får mere tid til at fokusere på det i virksomheden, der er det primære interesseområde.

Få en revisor til at kigge regnskabet igennem

Selvom du føler, der er styr på økonomien i din virksomhed, og du klarer det fint selv, eller har en dygtig bogholder, kan det alligevel være en god idé, at få kigget det efter i sømemne en gang imellem.

Dette kan du gøre ved at hyre en revisor, der har til opgave at optimere dit regnskab, samt holde øje med eventuelle fejl og mangler og ting der kan forbedres.

Modsat en bogholder, står en revisor ikke for det daglige regnskab. Revisoren danner sig et overordnet overblik over din økonomi, og fungerer samtidig som økonomisk rådgiver for dig og din virksomhed.

En revisor har en længerede revisoruddannelse, og dermed også redskaberne til at sætte økonomien i et større perspektiv, hvor bogholderen ofte fordyber sig i regneark, betaler fakturaer mm.

Naturligvis er det ikke alle virksomheder, der har brug for hverken bogholder eller revisor, men i mange tilfælde kan dette være tidsbesparende – og i sidste ende pengebesparende, da du selv kan fokusere på optimering af virksomhedens egentlige hovedformål.

Du kan følge og "like" os her:

Efterlad en Kommentar